WelkomWindfall Grey korthaar Weimaraners

Onze Weimaraners; Nora

Gegevens:

Windfall Grey Couldn't Resist

 
Roepnaam: Nora
Geboortedatum: 27 januari 2017
NHSB nr: 3070667
Chipnummer: 528140000679347
Geslacht: teef
Variëteit: korthaar
Vader: Chief vom Linshof
Moeder: Windfall Grey A Perfect Gift
 
Uitslag heuponderzoek: HD-A
Exterieur (show): uitmuntend
Exterieur (zuchtschau): disk/sg/disk
Schofthoogte: 60cm
Wesentest: WG0/WF1
DNA profiel: aanwezig (ISAG 2006)
Eigenaar: Carlijn Kniest
Mede-eigenaar: Manuel Rutjes
 
Karakteromschrijving:
 
Nora is een dochter van Mali uit het enige nestje dat we met Mali hebben gefokt. De vader van Nora is een reu die we al vanaf 8 weken leeftijd kennen en dit nestje was dan ook een hele bewuste keus waar we 2,5 jaar naar uit hadden gekeken. We zijn dan ook heel erg blij dat de droom om een pupje van Mali en Chief te hebben, uit is gekomen. Mali en Chief hebben ons 5 reuen en 5 teven gegeven, wat het uitkiezen van een pupje niet makkelijk maakte. Dat hoefde ook niet, want Nora heeft ons uitgekozen: zij was de enige pup die veelvuldig contact met ons zocht.
 
Nora is geen ontzettend grote held, maar gelukkig ook niet bang. Dit blijkt goed te passen bij Loeka en Mali, die beiden erg zelfverzekerd zijn. Nora is vooral een ontzettend lieve hond, dat af en toe te veel toe laat van zowel mensen als andere honden. Het is een hondje dat zowel mentaal als fysiek tijd nodig heeft om volwassen te worden. En die tijd krijgt zij ook van ons. Dit is dan ook de reden dat we met Nora nog maar enkele diploma's hebben behaald. Voor de toekomst hebben we echter serieuzere plannen op dit gebied. Naast het apporteerwerk voor de jachthondenproeven, wordt Nora ook opgeleid voor het zweetwerk, iets dat zij met veel passie doet.
 
Werkresultaten:
 
APV WSH
AAP WSH
ZSP WSH
Predikaat Natuurlijke Aanleg WSH
SJP-B
 
Door het behalen van de Aanlegproef Veldwerk, Appèl en Apportproef èn de Zweet- en Sleepspoorproef, heeft de WSH in december 2020 het Predikaat van Natuurlijke Aanleg aan Nora toegekend.